| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ GOOGLE EARTH

Page history last edited by jmokias 14 years ago

 

Το λογισμικό Google Earth

 

Google Earth ονομάζεται το πρόγραμμα γραφικής απεικόνισης (οπτικοποίησης) της Γης, το οποίο είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Κατασκευάστηκε από την εταιρεία Keyhole Inc. με το όνομα Earth Viewer. Όταν η εταιρεία αγοράστηκε από την Google το 2004, πήρε το σημερινό του όνομα. Το πρόγραμμα συνθέτει εικόνες και πληροφορίες από δορυφορικές φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες, στοιχείων GIS και από πολλές πηγές σε επάλληλα στρώματα, με σημαντική ευκολία χρήσης.ανάλυση και η ηλικία των εικόνων ποικίλλουν. Οι φωτογραφίες είναι συνηθώς από το 2004 ή και νωρίτερα με την ανάλυση να κυμαίνεται από 15 μέτρα για μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, το ένα μέτρο (για πολλές ευρωπαϊκές χώρες) μέχρι και 15-30 εκατοστά για πόλεις όπως το Βερολίνο ή η Ζυρίχη.

 

Το Google Earth μας επιτρέπει να μεταβαίνουμε οπουδήποτε στη γη και να βλέπουμε δορυφορικές εικόνες, χάρτες, έδαφος, τρισδιάστατα κτίρια, από γαλαξίες στο μακρινό διάστημα μέχρι φαράγγια στον ωκεανό. Με τη βοήθεια του λογισμικού μπορούμε να εξερευνήσουμε πλούσιο γεωγραφικό περιεχόμενο, να αποθηκεύσουμε τα μέρη στα οποία περιηγηθήκαμε και να τα μοιραστούμε με άλλους.

  

 

 

  Ένα μικρό οδηγό χρήσης του Google Earth μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ

 

 Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα από εδώ

 

  Δείτε ένα ενδεικτικό σχέδιο εργασίας με το λογισμικό Google Earth (η θέση της Ελλάδας) πατώντας εδώ

 

 

 

κι  εδώ (η θέση της Ευρώπης)

 

κι εδώ

 

 



 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ GOOGLE EARTH

 

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

 

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.